City Deal Kennis Maken > Limburg (Limburg Univerc̲ity)

Bouwen aan zelfredzaamheid

LIMBURG UNIVERCITY is een open en voortdurend groeiend kennisplatform dat stedelijke transformatie in Limburg, Nederland, stimuleert. UNIVERCITY is het resultaat van City Deal Kennis Maken > Limburg dat uitgroeit tot een kennisplatform dat het inzicht en de expertise deelt om sociaal rechtvaardige en ecologisch duurzame stedelijke ontwikkelingen te bevorderen. UNIVERCITY wordt gevormd door transdisciplinair onderzoek om een ​​betekenisvolle impact te maken op de gebouwde omgeving. In LIMBURG UNIVERCITY openen we de dialoog voor verschillende groepen uit lokale gemeenschappen, overheden, bedrijven en de academische wereld; wij verbinden de steden en initiatieven, omdat de toekomst het beste samen kan worden vervuld. In LIMBURG UNIVERCITY opereren we binnen Urban Living Labs in elke partnerstad, evenals andere onderzoeksgroepen in andere bepaalde projecten. Urban Living Labs biedt alternatieve en open systemen voor het maken van steden die een tegengestelde benadering bieden van conventionele top-down planning. Ze stellen ons ook in staat samen te werken met een breed scala aan aandeelhouders uit lokale gemeenschappen, overheden, bedrijven en de academische wereld en hun inzichten te verzamelen terwijl we profiteren van hun deelname aan de stedelijke transformatieprocessen.
Wat is het doel
Limburg heeft in zijn recente geschiedenis veel sociale en ecologische transformaties meegemaakt. Daarom identificeren en analyseren we bij LIMBURG UNIVERCITY proactief sociale en ecologische uitdagingen in de Limburgse steden en zoeken we naar de kennis om deze te helpen oplossen. We richten ons op uitdagingen op het gebied van sociale inclusie, energietransitie en het implementeren van circulaire technologieën, aangezien dit de belangrijkste zorgen zijn met betrekking tot de toekomstige transformatie van het stedelijk landschap in de regio.
Looptijd

2023 – 2026

Budget

1,8 miljoen

Maatschappelijke relevantie

Om de transformatie in Limburg te stimuleren, functioneert LIMBURG UNIVERCITY als facilitator in samenwerkingen en partnerschappen om deze te faciliteren en gezamenlijk de kennis te produceren die relevant is voor de partnersteden. Bij LIMBURG UNIVERCITY richten we ons op lokale omstandigheden, maar hebben we een regionaal perspectief dat ons in staat stelt onze ervaring op te schalen en toepasbaar te maken in andere contexten.

Subsidieprogramma en co-financiering

Dit programma wordt gesubsidieerd door City Deal Kennis Maken en krijgt cofinanciering van ELSA Lab, de gemeente Heerlen en Zuyd hogeschool.

Samenwerkingspartners

Onderzoekers

Intern projectleider

Team

nl_NLDutch