WOOW

Een project waarbij verschillende partners de handen met elkaar ineen slaan om diverse uitdagingen in Limburg (regio Parkstad) aan te pakken.

Woensdag, 7 oktober 2020, is het project WOOW (Wonen, Opleiden, Ondernemen en Werken), officieel van start gegaan in het Cultuurhuis Heerlen.

Een project waarbij verschillende partners van de overheid, het bedrijfsleven, onderwijs en onderzoeksinstanties de handen met elkaar ineen slaan om diverse uitdagingen in Limburg (regio Parkstad) aan te pakken.

WOOW werkt aan de wijken van de toekomst: leefbaar, circulair, levensloopbestendig en energiepositief. En tegelijkertijd aan een arbeidsmarkt die kansen biedt aan iedereen met het talent, onderwijs en de vaardigheden die aansluiten bij de behoeften van bedrijven.

Binnen het project is een trainingsprogramma ontwikkeld, in de vorm van een leer-werktraject, gericht op mensen die een opleiding en werkervaring hebben in de bouw, maar onvoldoende aansluiting hebben bij de huidige arbeidsmarkt.
4 Lectoraten, 15 docenten en 220 studenten gaan aan de slag met de slag met de herbestemming van de Saffierflat binnen de wijk GMS te Heerlen. Het gebouw gaat een echte boost krijgen. Het wordt een multifunctioneel gebouw dat diverse gebruikers en bewoners kan huisvesten en tevens een multidisciplinair living lab vorm voor onderzoek.

WOOW wordt een echt ‘WAUW’ project!

Meer weten?
Neem contact met ons op.

nl_NLDutch