WOOW wint landelijke duurzaamheidsprijs

WOOW wint landelijke duurzaamheidsprijs

Het project WOOW (wonen, opleiden, ondernemen, werken) is tot winnaar uitgeroepen van de SustainaBul Best Practice Prijs 2021.

Het project WOOW (wonen, opleiden, ondernemen, werken) is tot winnaar uitgeroepen van de SustainaBul Best Practice Prijs 2021.

SustainaBul is een gerenommeerd initiatief van Studenten voor Morgen, waarbij duurzaamheid binnen het onderwijs wordt bekroond. Studenten voor Morgen is hét nationale studentennetwerk voor duurzaamheid in het hoger onderwijs. SustainaBul bestaat uit twee onderdelen: een duurzaamheidsranglijst en een prijs voor een best practice. Uniek is dat studenten zelf de deelnemende hogeronderwijsinstellingen beoordelen. Daarmee is SustainaBul ‘s lands grootste studentenreview van hoe studenten vinden dat hogeronderwijsinstellingen met duurzaamheid omgaan.

Dit jaar waren er liefst 76 inzendingen van hogescholen en universiteiten. De jury was onder de indruk van de integrale aanpak van het WOOW-project om maatschappelijke problemen van onderop aan te pakken. 

WOOW is dan ook een integraal programma gericht op een reeks maatschappelijke opgaven en transities in Limburg, zoals: tekorten op de arbeidsmarkt, demografische krimp, integratie, leefbaarheid, leegstand en de energietransitie. WOOW pakt deze uitdagingen aan in één programma. Uitgangspunt hierbij is integrale en interdisciplinaire samenwerking tussen kennis- en onderwijsinstellingen, bedrijfsleven, overheden en maatschappelijke organisaties. Samen ontwikkelen de partners een veelheid aan praktische oplossingen van onderop. In die zin is WOOW veeleer een filosofie, een nieuwe beweging om de regio haar identiteit terug te geven dan, sec, een project. De integrale aanpak voor maatschappelijke problematiek trok eerder al de aandacht van politici en beleidsmakers in Den Haag.

Partners in WOOW zijn Gemeente HeerlenWonen Limburg, het VISTA collegePRAKTECHStichting voor Vluchteling-Studenten UAFNew Insights  ConsultingUniversiteit MaastrichtStadsregio Parkstad LimburgMinisterie van Sociale Zaken en WerkgelegenheidInstituut Gak en Zuyd Hogeschool. Ook Regiodeal Parkstad Limburg is nauw betrokken bij het programma.

bron: Zuyd Hogeschool

Meer weten?
Neem contact met ons op.