The future is WOOW

Afgelopen vrijdag vond het WOOW symposium. WOOW is een programma dat een aanzet heeft gegeven aan de wijk van de toekomst, en hoe statushouders en studenten daar een rol in spelen.

Dat het programma noodzakelijk is, blijkt uit de verhalen van alumni’s. Khadija Mannan nam ons mee in haar indrukwekkende persoonlijke verhaal, en hoe WOOW ervoor heeft gezorgd dat zij gegroeid is naar een baan op haar niveau, in de bouw- en installatechniek sector.

Het was niet alleen de afronding van het programma dat tot 2022 liep, maar ook een doorkijk naar de toekomst; hoe moet de wijk van de toekomst eruit gaan zien, hoe spelen gedurfde ontwerpen voor de stedelijke omgevingen daar een rol in en wat is de rol van studenten en andere professionals? Dit allemaal werd de afgelopen tijd gevangen door Maurice Hermans in de eindpublicatie van WOOW, die ook gepresenteerd werd tijdens het symposium.

Daarnaast namen Nurhan Abujidi, Twan Vincken, Stefano Blezer, Rick Schubert en Leo de Haas de Gouverneur van Limburg, Emile Roemer, mee op een ronde langs de interventies die het lectoraat de afgelopen tijd in samenwerking met studenten van zowel MBO als HBO heeft uitgevoerd in het lange jan park en de Aurora.

Benieuwd naar meer? Wil je graag een eindpublicatie ontvangen of wil je graag meerdere exemplaren om ze te verspreiden in jouw netwerk, stuur dan een email naar anne.vandun@zuyd.nl. Binnenkort zal de publicatie ook online komen op deze website onder www.surd.nl/De_toekomst_is_WOOW

Meer weten?
Neem contact met ons op.

nl_NLDutch