Samen verbeteren we Heerlen

Samen verbeteren we Heerlen

Afgelopen weken hebben studenten van Zuyd, Vista en Gilde hun handen uit de mouwen gestoken om het Lange Jan park te verbeteren. Zuyd studenten hebben een tafel met krukjes ontworpen die betegeld zijn met ‘hands for peace’, handjes die bewoners op tegels getekend hebben tijdens de Vrijheidsmaaltijd op 5 mei in Heerlen. Daaropvolgend hebben studenten van Vista en Gilde die een doorstroomtraject naar de HBO opleiding Built Environment volgen pergola’s ontworpen die over het meubilair passen, zodat bewoners in de schaduw kunnen zitten.

Het lectoraat werkt aan de verbinding tussen studenten en de stad via City Deal. Met ‘accupunctuur’ interventies, kleine interventies die tijdelijk zijn, wordt aan de leefbaarheid, vitaliteit en inclusiviteit van de stad gewerkt. Dat doet het lectoraat onder de noemer van living labs, en placemaking. Ook is dit een goed voorbeeld van hoe het lectoraat zowel horizontaal als verticaal studenten laat deelnemen in het onderzoek: HBO en MBO studenten van verschillende opleidingen en verschillende jaren hebben meegewerkt.

De komende weken en maanden zal het gebruik van het meubilair gemonitord worden. Op den duur kan zo de openbare ruimte verbeterd worden.

Meer weten?
Neem contact met ons op.