City Deal

City Deal

Na de eerste editie in 2019, is in september 2020 de tweede editie van City Deal Kennis Maken Maastricht van start gegaan.

Een project waar 250 studenten van Zuyd Hogeschool Built Environment, Hotelschool Maastricht, Ergotherapie en Public Health van de Universiteit Maastricht samenwerken aan de ontwikkeling van vitale en toekomstbestendige in wijken in Maastricht. Studenten zijn aan de slag gegaan met de wijken Mariaberg en Randwyck.

Om goede plannen te maken is een goede communicatie met de buurt belangrijk. Zo zijn studenten aanwezig geweest tijdens de buurtdag van Blauwdörp en zijn er focusgroepen opgericht met de buurtbewoners van Mariaberg en Randwyck. Voor de focusgroepen zijn bijeenkomsten georganiseerd waar buurtbewoners en studenten samen hebben gekeken naar de uitdagingen en verbeteringen voor de wijk. Tijdens deze bijeenkomsten stonden verschillende thema’s voor de wijk centraal zoals: meedoen en ontmoeten, het klimaat, een schone buurt en bewegen. Zelfs tijdens de corona- maatregelen zijn de bijeenkomsten door blijven gaan door middel van online video sessies.

De ideeën van de focusgroepen hebben studenten meegenomen in hun project. In de week van 16 november 2020 organiseerde het lectoraat SURD van Zuyd Hogeschool een Designweek waarin de resultaten voor het eerst gepresenteerd werden aan de buurtbewoners. De buurtbewoners in de focusgroepen hebben hun feedback kunnen geven aan de studenten.

Na de Designweek zijn groepen aan de slag gegaan met de uitwerking van de details voor de wijk. Het eind resultaat werd eind 2020 gepresenteerd. Tijdens deze presentatie werd ook het winnende concept bekend gemaakt.

Meer informatie over City Deal? Bekijk de Facebook groep City Deal.

Meer weten?
Neem contact met ons op.